Duurzaamheid  
 
Deze inhoud vereist een nieuwe versie van de Flash Player.
Duurzaamheid

Het continue streven naar duurzaam ondernemen is binnen Spanogroup terug te vinden doorheen het proces van grondstof tot eindproduct.

Hernieuwbare grondstof
Hout is door zijn unieke eigenschap om CO2 op te nemen en O2 af te geven, een duurzame grondstof, die indien verantwoord beheerd wordt, onuitputbaar en CO2 neutraal is.

Verantwoord bosbeheer - PEFC/FSC
Een aanzienlijk deel van het hout dat aangevoerd wordt voor verwerking bij Spanogroup is PEFC of FSC gecertificeerd. Deze certificaten garanderen een verantwoord bosbeheer.

Recyclage
Voor de productie van spaanplaten wordt ook recyclagehout, afkomstig van paletten, verpakkingshout, oude meubelen en afbraakwerken gebruikt. Na opschoning wordt dit hout gerecycleerd tot plaatmateriaal waardoor het leven van dit hout aanzienlijk verlengd wordt en de CO2 een stuk langer wordt opgeslagen.

Efficiënt productieproces
Door een efficiënt productieproces, waarbij restafval zoals schuurstof gerecupereerd wordt om verder in het productieproces in te zetten, wordt de ecologische voetafdruk van onze producten tot een minimum herleid. Sinds midden 2010 staat naast Spano een biokrachtcentrale obv niet-recycleerbaar afvalhout waardoor Spano op 100% hernieuwbare energie kan produceren.

Duurzame producten
Houten plaatmaterialen zijn niet alleen veel minder energie-intensief om te produceren dan de meeste andere bouwmaterialen, maar zijn ook mooi, brandveilig, isoleren zeer goed en dragen bij tot een gezond binnenklimaat. Onze producten zijn dan ook uitermate geschikt voor gebruik in houtskeletbouw, passiefbouw en lage energie woningen.
 
Homepage  
© 2008 SpanoGroup - all rights reserved
website by IndieGroup
Solutions | Producten | Duurzaamheid | Spanogroup | Certificaten & Testrapporten | FAQ | Contact